Ruhunuza işleyecek dizi Hannibal



Bir dizi düşünün sizi etkisiz hale getiren ve birde o dizinin jenerik müziğini düşünün, adeta beyine işleyen, gündüz bile izlesen muhakkak gece rüyana girecek olan cinsten bu diziyi izleyemeyenler varsa aranızda önerimdir.

Dizinin ismi, başrol oyuncusu Mads Mikkelsen, Hannibal Lecter karakterini canlandırmasından gelmektedir. Kendisi insan kesme biçme işini iyi bilen ve cesetlerini sanata dönüştüren, bunları da afiyetle yiyen ve yediren bir tür yamyamdır. Aynı zamanda psikolog olan ve insanlar beynine hükmeden Hannibal Lecter, kendisinden şüphe duyulmasına da asla izin vermemektir.

İzlerken asıl hayran kalacağınız isim ise Will Graham karakterini canlandıran, (Hugh Dancy) dir. En azından benim hayranlıkla izlediğim isimdir kendisi. Will Graham FBI ile birlikte iş yapan özel bir ajandır. En büyük yeteneği, empati kurarak, kendini katilin yerine koyar ve cinayetlerin çözülmesinde büyük rol oynar ve her çözdüğü cinayetin sonunda kurduğu 'This is my desing' cümlesi ile bütünleşmiştir. Ancak son katilin cinayetleri oldukça zihin yorucu ve karmaşık olduğundan, işinde ileri gelen isimlerden biri olan Hannibal Lecter'dan yardım ister ve mükemmel bir ortaklık oluştururlar. Tabii bu ortaklık Will Graham'ın her şeyi öğrenmesine kadardır.

Cinayet çözümlerinin ve karanlık sahnelerin yanı sıra,  Graham, beslediği köpekleri ile arasında kurduğu duygusal bağı, biz izleyiciye dibine kadar hissettirmektedir. Dizi bana göre sadece gerilim değil aynı zamanda içerisinde dramın da bolca bulunduğu enteresan bir dizidir.


Dizinin sevimli yüzlerinden birisi de Jack Crawford, FBI'ın davranış bilimleri başkanı olup aynı zamanda Graham'ın patronudur. Pek sevgili eşi kanserdir. Dizi içerisinde zaman zaman yani çok fazla olmasa da karısıyla ilgili sahneleri de göreceksiniz. Will Grahamla çalışan Jack, Hannibal'ın nasıl bir cani olduğunu bilmediği için, yakın arkadaşlık içerisindedir. Aynı zamanda karısı Bella, Dr. Lecter'ın hastalarından biridir. Hannibal Lecter'ın hastaları ile ilgili diyalogları da bizi derinden etkilemektedir.

 Bedelia Du Maurier, adlı şahıs da Hannibal'ın psikoterapistidir. Lecter'ın tehlikeli biri olduğunu anlayan, Maurier, Floransa'ya kaçar ve olaylar seyrini değiştirmeye başlar.

Dizinin önemli kadın karakterlerinden biri de Alana Bloom' dur. Kendisi FBI'da psikiyatri profesörü ve profil uzmanlığında danışmandır. Will Graham'ın eski psikiyatrisidir ve aralarında bir aşk başladı başlayacak diye beklerken, çok fena ters köşeler olmaktadır.

Dizideki karakterler, Thomas Harris'in Red Dragon adlı kitabından uyarlanmıştır. 2013 yapımı olan dizi 3 sezondan oluşmaktadır ve her dizi 13 bölümdür. İzleyecek olanlara iyi seyirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakarya Deniz Kabuğu