Evlilik Hazırlığı İçin Pratik Bilgiler


En tatlı telaşlardan olan evlilik hazırlığı hakkında tecrübelerimden yola çıkarak, sizleri biraz bilgilendirmek isterim. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, eksikler asla bitmez. Eksikleri bitirmek için acele alınan şeyler de bir süre sonra sizi pişman edebilir. Evin ihtiyacı olan en temel eşyalardan başlamak gerek her zaman. Bunlar varsa diğerleri de zaten olur.

Bu hazırlık sürecinde muhakkak yanınızda olmazsa olmazınız kağıt ve kalem olsun. Hatta evlilik hazırlığına ait bir defteriniz olsun. İçinde beğendiğiniz bir ürünün markası, boyutu, fiyatı, stok durumu her şey yazmalı. Çünkü bilin ki bu durum sizin işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Her gördüğünüzü alma odaklı olmayın. Almak istediğiniz, alacağınız şeyleri, evlendikten birkaç zaman sonra karar vermeniz daha mantıklı bir hareket olur. Neden mi? Zaten yeni bir ev, yeni, eşyalar, yeni hayat ve en önemlisi yeni bir düzen... İnsanın en önce bunlara bir adapte olması gerekiyor. Düzene oturtana kadar bir vazonun yerini bile 100 kere değişiyorsunuz mesela. :) Hem her şeyi alma kafasında olmazsanız, bu süreçte çok da yıpranmazsınız açıkçası ve pişman olmazsınız. Yalnız hazırlık sürecine girdiğiniz gibi bir de ihtiyaç listesi hazırlamanız gerekir. Bir evin ve bir çeyizin olmazsa olmazları nelerdir gibi. Bu tarz bir listeniz olursa elinizde eğer, alışverişinizde o kadar kolaylaşır. Aldığınız şeyin üzerine bir çizik atarak, eksikleri bu şekilde tamamlayabilirsiniz.

Asla yapmayacağınız şeylerden birisi de, başkalarında gördüğünüz şeyleri kendi evinize taşımak olsun. Çünkü bir başkasının evine, mobilyalarına yakışan, sizin evinize yakışmayabilir. Evlilik hazırlığında takip ettiğiniz şey insanların ev düzenleri değil, kendi beğendiklerinizin stok durumu olsun. Ben mesela instagramdan hiç bakmamıştım yeni evlenenlerin evlerine, mobilyalarına. Açıkçası aklıma bile gelmedi bu durum. Çünkü önemli olan zaten sizin 'kendi' zevkinizi evinize yansıtmanız.

Koşturma temposunun tavan olan bu süreçte, sağlınıza da çokça dikkat etmeniz gerekir.  Halısı, tülü, masa örtüsü derken yemek yemeyi unutmuyoruz. :) Tartışmalara ise hiç kulak asmıyoruz hepsi stresten. Ben evlilik hazırlığında eşimle, annemle, babamla tartışmadım diyen yalan söylüyordur muhtemelen. İşin en güzel kısmı, tüm stresi atan bölümü ise gelinlik provaları. Siz siz olun hayalinizdeki gelinliği muhakkak giyinin.

Benim bu hazırlık sürecinde hem bir listem hem de not defterim vardı. O yüzden çok rahat bir hazırlık süreci yaşadım. Yalnız az evvel bahsettiğim her şeyi hemen alma konusunda benimde pişmanlıklarım oldu. Yani onlar 'hemen' olmaza, yaşamımız eksik olmazmış. O an sırf eksik olmasın diye aldığım şey şu an değişecek şeyler listesinde.

Tecrübelerimden yola çıkarak sizlere de naçizane, iş göreceğine inandığım bilgiler vermek istedim. Umarım bir faydam dokunmuştur. Bu süreçte olan herkese de kolaylıklar dilerim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakarya Deniz Kabuğu

Ruhunuza işleyecek dizi Hannibal