Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?


Son zamanlarda herkesin dilinden düşmeyen, hem gıda olarak hem de bakım yağı olarak çok yaygın
bir kullanıma sahip olan hindistancevizi yağını yeni yeni keşfediyor olmamız ne kadar üzücü olsa da bundan sonrası için daima kullanılacaklar arasına girdi bile.
Oda sıcaklığında katı, ten ile temas ettiğinde ise hemen sıvılaşan bir yapıya sahip. Yüksek oranda laurik asit içeren bu yağ, aynı zamanda steraik asit, oleik asit, miristik asit ve palmistik asit içermektedir.

Laurik asit: Hindistancevizi yağında bulunan orta zincirli bir yağ asitidir.

Steraik asit: Doymuş bir yağ asitidir.

Oleik asit: Doğada pek çok bitki yağında ve %30 oranında hayvansal yağlarda gliserin esteri olarak bulunan doymamış bir yağ asitidir. 

Miristik asit: Süt ürünlerinde bulunan bir doymuş yağ asitidir.
Palmistik asit: Yağlı maddelerin pek çoğunda palmitin durumunda bulunan, suda çözünmeyen, alkolde ve eterde çözünen,beyaz renkli, tatsız bir katı.


Mucizevi bir yağ olan, hindistancevizi yağının kıymetini bilmeli ve muhakkak evimizde bulundurmalıyız. Her insanın derdine derman olacak bu yağı uzun süre kullanımdan sonra tekrar yorumlayacağım.

Hindistancevizi yağı nerelerde ve nasıl kullanılır?

  • Gıda olarak kullanımı; Aroma katması açısından kek, kurabiye, muhallebi gibi tatlılarda kullanılabilir. İçerisindeki yağ asitlerinden yararlanabilmek için salatalara da kullanılabilir. Aynı zamanda her sabah hindistancevizi yağı tüketmenin alzhmeria iyi geldiğine dair yapılan pek çok araştırma da mevcuttur.
  • Cilt bakımı kullanımı; Cildinizin çok fazla neme ihtiyacı varsa hindistancevizi yağı doğru adres. Bilhassa kuru ciltler için iyi bir yağdır. Tene temas halinde hızla emilir ve kalıntı bırakmaz. Bu yağı sadece cildinize uygulamanız ise büyük haksızlık olur. El ve vücut bakımında da rahat bir kullanıma sahiptir.
  • Saç bakımı kullanımı; Haftada bir kez uygulayabileceğimiz yine iyi bir nemlendirici olarak karşımıza çıkıyor. Aslında bu ayrıntı kuru saçlar için olsa da kullanım sonrası saça parlaklık verdiği ve yumuşattığı için, yağlı saç yapısına sahip olsam da ben tercih ediyorum. Temiz saçımızın diplerine ve yüzeyine uygulayıp, en az 45 dk bekletmenin ardından durulamamız kafi. Dilerseniz, durulama suyuna bir çay bardağının 1/3 ü kadar elma sirkesi koyabilirsiniz. Bu da saçınızın ekstra parlamasına ve yumuşamasına sebep olur.
  • Tırnak bakımı kullanımı; Hindistancevizi yağı, susam yağı ve çay ağacı ile berabeber yapacağınız bakım ile tırnak mantarının veya çabuk kırılmaların önüne geçebilirsiniz. 
  • Makyaj temizleme kullanımı; Bu konuda kesinlikle tercih edeceğinizi düşünüyorum hatta şiddetle öneriyorum. Cildimizde kalan makyaj kalıntılarını inanılmaz derecede yok ediyor. Tek yapmanız gereken, makyajlı cildinizi bol su ile yıkayıp, temiz bir pamuk yardımı ile üst kalıntıları alıp yine bir pamuk yardımı ile hindistancevizi yağını, makyaj temizleme sütü gibi kullanmanız. Bunu denediğiniz de farkı göreceksiniz. 

Ve gelelim en önemli ve en iyi sonuç veren vaadine,

  • Diş bakımı kullanımı; Hepsinde olduğu gibi bu konuda da oldukça etkili olan, hindistancevizi yağını hem oil pulling uygulamasında hem de karbonat ve çay ağacı yağı ile karıştırarak doğal bir diş macunu elde edebilirsiniz. 

Ben oil pulling kullanımından kısaca bahsetmek istiyorum;

‘Oil pulling’, hindistancevizi yağını ağızda günde yaklaşık 20 dakika kadar çiğneyerek yapılan antik bir Ayurveda tekniğidir. Yağ, tükürük bezlerinde toplanan toksinleri emer ve kıvamlı, beyaz bir şekle dönüştürür. Birçok başka şeyin yanı sıra, ‘oil pulling’ in vücutta detoks etkisi yarattığına, dişleri beyazlattığına, uykusuzluğu önlediğine, eklem yangılarını ve migren ağrılarını azalttığına inanılmaktadır.

Bu kadar mucizevi yararları olan bu yağa, gratis, watsons, rossmann, aktarlar ve marketlerden kolayca ulaşabilirsiniz. 

Yorumlar

  1. Ayrıca büyük yağları parcalayamayan bunyelere de.iyi geliyor dogal küçük bağlı yağ olarak..benim oglandan biliyom :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten süper bir yağ, benim de vazgeçilmezim :)

    YanıtlaSil
  3. Aynen ne kadar da yararı varmış. Tam Da aradığım yağmış aslında. Çok teşekkürler ❤️

    YanıtlaSil
  4. yıllar önce ilk kez sivrisinekleri kaçıran bir özelliği olduğu için almıştım aktardan, ne kadar çok yararı varmış bilmediğim :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de bir iki şeye kullanayım diye aldım. Hala kavanozu açacağım. En kötü saçlarıma sürerim. :)

    YanıtlaSil
  6. Yaa çok iyi oldu bu benim için. Kullanmayı istiyodum nerelerde nasıl kullanıcağımı detaylıca öğrenmiş olduum 😍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakarya Deniz Kabuğu

Ruhunuza işleyecek dizi Hannibal